Miss Izzati finally dapat tahu jugak sekolah mana yang akan diajar nanti. Teng teng teng! SMK Seri Kota Putri! Boleh tak?? Masin betul mulut abah ni tau.

Aku punyalah berangan nak merasa dok rumah sewa, rumah bujang sendiri, boleh diet dgn lebih mudah sbb duit limited bila duduk sendiri... Tiba2 dapat sekolah yang 10minit away from home. Haruslah stay kat rumah kan. At least, boleh lah save duit nak cat kereta ke, berjimba2 di hujung tahun bersama popo ke... I like!

Tapi, yang tak berapa nak suka tu... bila da mengajar dekat tempat sendiri, silap2 ada bekas cikgu2 aku kat sekolah yang aku dapt tu karang. Bukan tak suka mereka. Tapi, yelah kan... tak berapa nak best lah kan jadi colleague ckgu2 kite sendiri. Nak start fresh pun agak susah.

Anyway, I m kinda relieved to know that quite a number of my fellow Ipbarians got Pasir Gudang and nearby districts. To know that there are othr new English teachers that I know for 5 years within my reach kinda comfort me.

Lapor diri this coming 7th Feb di Sek Datuk Menteri Batu Pahat. Hope everything goes well and I get wonderful Pengetua and Pentadbir.

4 comments:

Anonymous said...

i WILL make our annual vacation a reality. Mark my word, mark the date...see you soon

~P~

Mata penaku Habis dakwat said...

Muah muah... really looking forward to it.

Anonymous said...

awk.. br ngajar kat skolah datuk menteri ke? let me know awk duk mana? ade bilik kosong tak? sbb sy pon nk masuk skolah tu gak next month, but still tak dapat umah.. sigh.. if ade msg me kay 019-4183134

Mata penaku Habis dakwat said...

Sorry miss anonymous. Saya dpt sek kat masai, pasir gudang.

pergi dato menteri for briefing je. hope u finally dpt rumah sewa.