Aku tak tau nak mula kat mana... Tengah hari tadi masa on the way ke gym for dance practice, I received a call from my mum. She sounded like she was sick. I could feel the uneasiness in her voice. I started to panic. Then I got the news. Atuk Mok meninggal pagi tadi... Ya Allah... aku rasa mcm slh dengar. tak mungkin... thats so unfair... I didnt get the chance to see her before she go. I felt soo guilty that i didnt pick up d phone and call her hew days ago. Few days hari tu, hati aku dah tergerak nak call atuk mok tanya khabar. Coz aku xcal pun lagi die since aku smpi cni bln 2 hari tu. How ungrateful i am... atuk mok sgt syg kat aku.. die risau sgt ms dpt tau aku belom jumpe rumah utk tinggal thn ni hari tu.. die selalu bagi duit kat aku walaupun die kene guna banyak duit utk hydrolisis.. And I... I couldnt even make 1 single phone call... I cant forgive myself for that... Padahal ibu ada bgtau aku atok mok tak brp sehat few weeks ago. N malam tadi die sakit mengejut... Dulu masa arwah bah tok meninggal pon aku xsempat jmpa. But at least aku sempat tengok jenazah.. tapi atok mok.. aku mmg terkilan giler..

sblm balik auckland hari tu, atok mok ada cakap, die nak sangat tengok aku grad. Die teringin nak tido kat rumah aku. Teringin nak datang sini. Dia kata dia tak pasti sama ada die sempat tengok aku balik tak akhri tahun ni.. Mana tau that was our last time together....

Al-Fatihah buat nenek tersayang, Kamsah Bt. Ahmad... semoga sentiasa dicucuri Rahmat dan KeampunanNYa...

3 comments:

princess dadu said...

atie..takziah...

Loving life. said...

Al-Fatihah..

Very sorry to hear about this Atie.. I remember you slalu jugak cerita about her.. It's okay, I'm sure she's very proud of you.

Mata penaku Habis dakwat said...

Thank you korg... hanya mampu kirim doa je skrg... Allah lebih syg kan die.. lege dengar die pergi dgn aman..

Thanks again...