Dah survey dah...
Fuhhh! Tiba-tiba bila dah abes buat a few options and backup plans, macam kene sentap jatuh dari katil pulak.
Bila total up and compare all the prices for all the options, rasa tak macam nak terjojol la pula kan biji mata gua ni.
Pergh! Biar betul! Jangan main-main...
Aku ni masih lagi bermimpi ni. Kaki dah pacak kat Malaysia, tapi kedinginan Auckland macam sangat real.

Aku bukan nak travel from NZ but from Malaysia. Which means, there wud a difference in the currency.
The figure was like.. "Woooowww!" Heh!
Sekarang nak travel pusing NZ dah tak macam dulu-dulu time belajar and kerje part time kat sana.
Currency was still in NZD now, is in MYR.
Wake up, babe!
Be real, wud you?!

Tiba-tiba je rasa macam tak realistik pulak angan-angan nak attend graduation kat Auckland.
But, I want to attend my graduation coz it might be my 1 and only graduation ever.
Please, please, please, Allah.. please grant this one wish of mine... (and many more, hopefully -_-")

p/s-this ain't just about me goin there alone. It involves my entire famil of 6. Gosh! Imagine that!
Fening lah fening....

3 comments:

unknown said...

mak. datang mak! if ape2 nk aku tlg let me know k. urus2 accom ke ape. huu.rindu kamu.

Mata penaku Habis dakwat said...

yay! okay2... tapi skrg still dlmplanning lg. nak tgk bajet mcm mn. xtau lg brprmi yg akn pergi skali. lg pun time tu aku da start ngajar so bergantung pd pelepasan pengetua jugak. tu yg plg aku risau tu dear.

rindu kamu sgt2... nex year pindah mn. ritu mcm terbacakorg nk mv out 4m trc.

unknown said...

hehe. dah moved out dah pun. now lepak rumah member dulu. tak cari lagi rumah untuk next year. huhu.

oh camtu ka. huhu. ape ape pn keep in touch k mak. xmo senyapsenyap. huhu.