As I am writing this blog, I am watching the Erin Simpson show. Today's guest is Chang Hung. So, let me continue the rest of this in Malay in order for me to effectively criticise them all. Macam biasa, Erin akan suruh guest masak makanan kegemaran guest tu, So, si Chang ni, die kata die suke makan mi segera, namely "Indo Mee"-Mee Goreng! Ye mee goreng ye kawan2.. Itu lah yang tertulis di paket instant noodle yg si Chang masak. Kebetulan Mee goreng Indo Mee tu adelah kegemaranku dari dulu hingga kini. Kat sini harga sepeket lbh kurang 90sen. Erin cuba cari ingredients instant noodles tu dari packet indo mee tu...tapi xjumpa. Mungkin sebab takde bahasa inggeris nye atau mata die rabun. Chang lak, gi masak mee yang sepatutnya jadi mee goreng segera jadi mee KUAH segera. Dia buat ala2 masak Maggi mee ayam lak. Eyew... mana sedap penah try dah. X umph langsung.

Lagi satu insiden yang sgt juge kelakarnye... satu hari tu kami menonton tv dan adelah satu iklan sos tiram ditayang kat tv. Sekali dengar mat salleh tu bebel memang tak sedar langsung nama brand tu sbnrnya sgt familiar... tapi bl tengok iklan tu masing2 gelak nak pecah perut. Dorang promote "Ayam Brand" Oyster Sauce! Bayangkan lah camne dorang menyebut perkataan "AYAM" tu. Kalaulah mat salleh ni tau "AYAM" tu sebenarnya CHICKEN, mesti die menyumpah seranah. Lol! Dorang kat cni pun ade Mee Maggi. Tapi, dorang tak sebut macam kite sebut. Maggi dorang kat cni disebut /meji/. Hahahhaa kelakar juge.

2 comments:

yana2.2 said...

salam zati
haha.lawak pulak kita rasa.macam2 diorg ni.:D

Mata penaku Habis dakwat said...

wslm yana
hehehe tau xpe...